01/05/2016

Si no és ara, quan?

Si no és ara,  quan?

És  primavera i ara és una època d'estrès per a molts estudiants.

No és infreqüent que a la consulta acudeixin pares desesperats i fins i tot nois i i noies que se senten desbordats perquè no arriben o pensen que no arriben a tot el que creuen que haurien de fer. Aquesta situació en ocasions els provoca estrès, ansietat i insomni i en ocasions el que és pitjor sentiments de fracàs i “pensaments catastròfics” creient que no rendeixen tot el que podrien o que mai arribaran a ser el que voldrien ser.

Per això és necessari canviar l'enfocament en la nostra tasca i centrar-nos en el que ens agradaria ser i no en els resultats que volem obtenir ( aprovar i ja està tot resolt ). A partir d'aquí la nostra manera d'afrontar els estudis canviaria, i poc a poc també ho faria el nostre dia a dia, planificar-se i organitzar-se tindria mes sentit.

Una vegada canviat l'enfoc és important tenir un pla o unes regles. En aquest pla s'estableixen metes, s'organitzen tasques seqüenciades orientades a complir les metes, es detecten elements distractors i ens enfortim per ser constants.

Per aquesta raó encara que sembli que l'important és veure com tenir resultats ja, pensem en aprofitar l'ara per introduir petits canvis: Si no és ara quan?

En psiquiatriabarcelona ajudem a orientar als nostres joves i a tots aquells que vulguin realitzar un nou enfocament per intentar aconseguir els seus objectius.

La recomanació musical la banda sonora d'una pel·lícula que també és una història de superació i on els somnis es compleixen a força d'esforç i passió, Billy Elliot, tema Town called malice interpretada pel gran Paul Weller.